paulien.reismee.nl

de laatste alweer

De laaste alweer, want over 1,5 dag ben ik alweer in Nederland. Na mijn laatste verhaal zijn we op de ferry gegaan naar Chizumulu island. We twijfelden er nog over of we een 2e klas ticket zouden nemen, maar dat hadden we gelukkig niet gedaan, de 2e klas was echt overvol, overal bagage heel hoog opgestapeld en daartussen zaten dan hier en daar wat mensen. Om 0300 kwamen we aan, we werden gelukkig opgehaald door de enige plek waar je kan slapen op het eiland en toen lekker meteen ons bed in gedoken. We zijn 4 dagen op het eiland geweest, niet veel gedaan, lekker gelegen en in het meer gezwommen. We waren daar met zijn 7-enen en nog 1 dag een boottocht naar een ander eiland gemaakt. Op het eiland zelf was verder niets, maar veel spelletjes met ze alle gedaan en lekker niets gedaan. De ferry komt maar 1x/week, maar nu kwam hij 1 dag eerder, dus moesten we helaas 1 dag eerder weg. We zijn toen weer naar de plek gegaan waar we ervoor ook sliepen. Echt een leuke nacht gehad, want de eigenaar was dronken en die ging allemaal raar dansen en gaf allemaal gratis shotjes weg enzo. De 2e avond lekker man u-barcelona gekeken, tussen alle locals. Wat zijn die fanatiek zeg! Die zondag zijn we weer op de terugweg richting Tanzania gegaan. We konden een stukje meerijden met de eigenaar, achterin de truk op een matras, echt zo relax en je had een super mooi uitzicht. Maandag waren we weer in Tanzania. Dinsdag ons treinticket geregeld en door Mbeya gelopen, waar echt vrij weinig is, maar we hadden een leuke markt gevonden. Woensdag met de trein gegaan, hij kon zo 10u vertraging hebben, maar bij ons gelukkig maar 2uurtjes. De rit duurde in totaal 24u, maar we hadden een cabine voor 4 personen en de bedden waren echt wel lekker en je reed midden door de natuur, dus het was weer zo voorbij! Vrijdag de ferry naar Zanzibar gepakt voor nog 1,5 week op t strand. Nynke is toen teruggevlogen naar Nederland.

Stonetown was al veel leuker dat welk stadje waar ik was geweest. Veel toeristischer en je kon gewoon veilig over straat lopen ‘s avonds. Nadat ik mijn hostel had geregeld ging ik even door het stadje lopen. Ik kwam toen meteen een Nederlander tegen die al 7 jaar daar woont. Hij heeft me de hele middag en avond meegenomen. Je hebt daar allemaal maar kleine smalle straatjes, heel leuk om gewoon doorheen te lopen. Had lekker gegeten op een food market aan t water. Overal marktkraampjes waar je dan vis, vlees, brood, pizza ect kan halen! Daarna naar een lokale bar geweest en een paar van zijn vrienden ontmoet. Zaterdag ben ik naar het Noorden gegaan. Daar waren ook 4 meiden die ik op de ferry had ontmoet en daar ben ik tot gister mee geweest. ’s Avonds was er een party. Eerst kwamen er mensen optreden, een micheal jackson look a like en hij was echt zo goed, niet normaal! Op ander feestjes heb ik hem ook nog gezien en het is echt zo leuk om daar naar te kijken! Daarna kwamen er acrobaten die ook niet normaal goed waren en toen begon t feestje. Zondag en maandag nog lekker op het strand gelegen en een sunset cruise gedaan (maar het was bewolkt). Het weer was wel een beetje jammer, veel wolken en heel vaak regende het dan even voor 15min ofzo. Dinsdag terug naar stonetown gegaan, want Sandra kwam (zijn we mee op safari geweest). Daar 2 nachten mee geweest. 1 dag naar het oosten gegaan, waar het ook echt zo mooi was. Blauwe zee witten stranden, echt zo’n ansichtkaart, maar dan in het echt! Vrijdag met de meiden naar prison island geweest, daar kon je schildpadden zien, dus ik dacht gaaf ik het water. Zitten ze beschermd op het land, maar ze waren wel echt joekels en daarna naar de prison, die nooit als prison is gebruikt en lekker op het strand gelegen. Za met Leslie een spicey tour gedaan. Was wel echt heel leuk om te zien hoe alle kruiden groeien en hoe ze worden bewerkt, totdat wij ze eten! Zondag ochtend de eerste ferry om 0700 genomen, want moest om 1000 de laatste bus naar Arusha halen. Echt op 5 min gehaald gelukkig. De ferry had natuurlijk vertraging en de bus waar ik mee wilde was al weg, maar gelukkig stond er nog 1 van een goede maatschappij. 10,5 uur in de bus gezeten, wel naast een leuke local. Vind ik altijd wel heel leuk om mee te praten en te zien hoe zij hier over bepaalde dingen denken! Vandaag heb ik in Arusha rondlopen, het is hier best wel fris eigenlijk, en morgen alweer richting Nairobi en dan ben ik weer in Nederland. Tot snel allemaal x

mama

Lieverd, wat een lekker snel geschreven verhaal.En gelukkig heb je nog een fijne tijd op Zanzibar gehad.Was toch even schrikken toen Nyn zo plotseling terug moest.
Ik vind het heerlijk, dat je over twee dagen weer thuis bent. Ik kan niet wachten...
Goede vlucht XX