Mijn eerste week in Bangkok
Zo mijn eerste verhaaltje op mijn site! Ik dacht het moet er nu maar eens van komen.
Na een verdrietig afscheid, en ik dacht zal ik nou wel gaan, ben ik toch maar in het vliegtuig gestapt. Het was eigenlijk meteen wel gezellig, want ik zat naast een nederlands meisje en daar heb ik gezellig mee gekletst. Toen 2 uur op Cairo airport gewacht en toen door met het vliegtuig naar Bangkok, in de wachtruimte had ik ook een nederlands meisje ontmoet en die ging co-schappen lopen in Chang Mai. Daar ga ik dit weekend naartoe.
Eenmaal hier in bangkok een hostel gezocht, ik had van te voren gelukkig al even gebeld, want alles was al vol! Toen heb ik een beetje rond gelopen, maar vond het eigenlijk niet zo'n succes. Ik dacht dat ik meteen in het hostel allemaal mensen zou ontmoeten maar dat was helemaal niet zo. Toen heb ik eerst even een heerlijke massage genomen kost hier echt niets en toen ben ik een beetje rond gaan lopen. Toen kwam ik eigenlijk al snel een jongen uit Londen tegen en toen hebben we samen een fish massage gedaan. Heb dat ooit op tv gezien, moet je met je voeten in een bad en dan eten ze al je doode cellen op, was wel een heel gek gevoel. Maar ik vond dat ik het gewoon moest proberen! Daarna hadden we samen nog even wat gedronken en rondgelopen en toen ben ik naar bed gegaan.
De volgende ochtend had ik met de Londen boy afgesproken om samen naar het grand palace te gaan. Mensen zeiden tegen ons dat het dicht was en wij geloofde dat meteen, wat we achteraf nooit meer moeten doen, want het was gewoon open. Ze willen je het liefst alleen ergens anders naartoe brengen. Nou dat was dus gelukt en toen zijn wel naar andere tempels gelopen en uiteindelijk toch maar een tuk tuk genomen, want ik had erg veel blaren. Het koste maar 5B (=0,20) maar dan moesten we wel langs kledingmakers voor 20min, maar dat deden we dan maar en ik vond het wel leuk ook om jurken te kijken. De tuk tuk chauffeur zou ons dan naar 2 plekken brengen die we wilden zien, maar toen we terugkwamen van de laatste was hij ineens verdwenen, want hij had ze geld van de kledingmakers toch al binnen, beetje genaaid voelde we ons wel. Die avond ging hij naar de eilanden en heb ik 2 zweedse meiden ontmoet.
We zijn toen naar the nightmarkt gegaan, was opzich niet zo bijzonder, gewoon kraampjes, zoals je hier overal hebt, maar we gingen nog naar eenp ping pong show (als je niet weet was het is google het maar). Maar dat was dus niet zo grappig als we dachten, we moesten meteen bier kopen en er kwamen allemaal vrouwen in lingerie met ons praten en wij moesten toen hun drankjes gaan betalen, wat we echt niet gingen doen, dus toen wilde we weg. We moesten alleen het bier betalen en dat was 300B (normaal 80B). We wilden niet zoveel betalen, maar toen werden ze een beetje agressief, dus toen hebben we maar snel betaald en zijn weg gegaan.
De volgende dag met de 2 zweedse naar de grote liggende boedha gegaan en daarna wilde we naar de film, maar toen wilden zij toch shoppen en toen ben ik gewoon terug gegaan en een Duitse jongen ontmoet. 's avonds gegeten met de 2 zweedse en de duitse en een ticket naar Ko Chang gekocht (eiland), omdat ik het wel een beetje gehad had met de drukte in bangko. De volgende ochtend dus om 0800 met de bus gegaan en daarna op de boot. We waren rond 1600 bij ons nieuwe hotel. Was echt super mooi, zo'n klein rieten hutje alleen het matras was echt keihard, je kon niet op je zij liggen, want dat doet gewoon pijn. Ik deelde mijn hutje met een israelische die ik in de bus had ontmoet. De volgende 2 dagen heb ik lekker met de 2 zweedse opgetrokken, ontbeten (heerlijke banana pancakes) en op het strand gelegen (was de eerste dag alleen best wel verbrand, de zon was sterker dan ik dacht) en de 2 avonden naar een free bbq geweest. Was echt heel gezellig, de 2e avond was er een super grappige zanger, die echt de grootste lol met zichzelf had. Was wel grappig wij lagen relax op het strand, komen er ineens heel sloom 2 buffels langs gesjokt, wat ik echt niet verwachtte op het strand. Vanochtend ben ik weer met boot en bus terug gegaan en nu weer in bangkok. Ik blijf hier voor 1 nachtje en dan ga ik morgen eerste met een duitser die ik net heb ontmoet naar china town en met de boot en daarna met de nachttrein naar Chang Mai.
Zo dat was me eerste verhaal. Heb het hier best wel naar me zin, al mis ik thuis toch ook nog best wel veel. Vooral Jesper natuurlijk!! Maar ik begin hier steeds meer me draai te vinden als vind ik het nog wel soms lastig om elke keer in je eentje te beslissen wat je wel en niet wil zien, dus hoop een beetje dat ik een reismaat voor 3 wkn ontmoet ofzo.
De foto's komen de andere keer, want heb daar nu eigenlijk nog geen zin in!
heel veel liefs xx
Hee pien!! ben ik nou de eerste die reageert?? in ieder geval heel leuk om je eerste verhaaltje te lezen:D ik ben heel jaloers op alleen leuke dingen die je daar doet (en gaat doen)! dat je thuis mist gaat vast wel over;)
nou meid geniet er maar heeeeeeeel erg veel van en hopelijk vind je een reismaat!
liefs van mars (en tim)
Dag lieve Paulien,
Het doet me goed dat je na een stroef begin je draai een beetje begint te vinden. Dat vind ik fijn voor je. Wel veel wisselende contacten trouwens. Waar de Europese Unie al niet goed voor is( Groot Brittanie ,Duitsland, Zweden, Israel), hoewel G.B en Israel natuurlijk niet tot de gemeenschap horen.
Waar het om gaat dat je lijkt te reizen: niet de bestemming,maar de weg er naar toe, daar gaat het om. Uiteindelijk is reizen een omslachtige manier om bij jezelf uit te komen nietwaar?
OK Paulien, tot gauw weer bels of mails.
xxxxxPapa.
Heey Pauw!
Wow, kei gaaf wat je allemaal aan het doen bent! Zo te horen ga je een geweldige tijd tegemoet... En dat je thuis mist hoort erbij, dat gaat vanzelf over. Geniet ervan meid!!! Ik blijf je volgen,
Bisous de Nimègue :)
Tessa
Heeee pau!! (Sawatdee kaaaaa!)
Ik dacht al, wat zou ze allemaal aan t doen zijn, hoe is je eerste weekje?? Maar leuk om te horen hoe t tot nu toe bevalt! Tiek en ik moesten ook heel erg wennen hoor, t is zon andere wereld, en idd al die mensen die je proberen te misleiden, maar dat leer je snel genoeg te herkennen en dan trap je daar niet zo snel meer in;)
Die harde matrassen zal je wel vaker tegen komen, maar wen je ook aan:P haha wel heel leuk dat je toch al zoveel mensen hebt ontmoet, is beetje eng tuurlijk dat t allemaal zo onzeker is maar voor je t weet zit je weer in nieuwe avonturen!!
Nou mijn verhaaltje wordt alweer beetje lang, geniet lekker van alle rare en gekke dingen en chiang mai is echt heel leuk en vol met backpackers!
heeel veel plezier nog!!
Dikke kuss,
liefsss san
Hey Pau,
Fijn om wat van je te horen! Veel bekende dingen hoor ik al waar ik ook geweest ben. Leuk! Ik snap dat het nog even lastig is en dat het fijn is iemand voor langere periode te hebben om mee te reizen, maar je hebt je draai nu al meer gevonden dan in het begin en dit gaat ook echt wel goed komen!!! Probeer wel een beetje te genieten, het komt echt allemaal goed en ik wacht je volgende berichtje weer af
Dikke Kus
Lieve Paulien!!
Wat leuk om je verhaal te lezen! Ik ben heel erg jaloers op je Bounty-eiland verhaal. Ik vind het erg knap dat je je maar zo red in zo'n stad als Bangkok! En ik weet zeker dat je een reismaatje gaat vinden!
Ook al is Jesper een hele goede vervanging, we missen je hier wel hoor!
Ik ga je snel mailen :)
Dikke kus en geniet!
Hee toppperr!!
Hahaha.. zo bijdehand van die tuktuk chauffeur! Ook wel grappig, gebeurd je 1x en nooit meer.. je weet nu hoe ze daar hun brood verdienen:o!! Je ontmoet inderdaad veel mensen, maar snap dat het ook wel leuk is om een vaste reismaat te vinden!! Komt nog wel.. Ben wel jaloers op je, geniet van het leventje dat je niks moet!! Elke dag opstaan en kijken waar je nu weer beland is toch hartstikke leuk!! Ik ga morgen op wintersport!! Echt zo super veel zin in:)! Kan niet wachten! We skypen & mailen snel oké?? 1000 kussen & veel plezier met al je avonturen!
XXXX
He lieve Paulien,
Ik heb natuurlijk al veel via Jesper gehoord, maar dit is toch wel fijn om rechtstreeks wat van jou te horen.
Wat een ervaringen in één week, leuke en minder leuke, maar ik hoop dat je er steeds meer aan gaat wennen want dat is het natuurlijk in het begin, wij met ons gehaaste leven en nu kan je gewoon alles over je heen laten komen en dan pas beslissen. Besef het maar goed en geniet er vooral van. Ik ben best wel een beetje jaloers op je verbrandde velletje, hier gaat het weer sneeuwen, echt waar! Volgens mij is iedereen dat nu toch wel een beetje zat. Paulien heel veel plezier en schrijf snel weer wat over alles wat je meemaakt.
Liefs Anja
Ha Paulien! Wennen aan andere culturen duurt altijd ff, je begint je draai te vinden en dat is belangrijk. Het klinkt flink commercieel daar in bangkok, laat je niet te veel afzetten he. Als ze beginnen te schreeuwen, gewoon terug schreeuwen in het nederlands houden ze snel genoeg op.. :P
Succes en ontzettend veel plezier.
Je neef
Hee Paulien
Gaaf dat je zo snel al allemaal mensen hebt ontmoet. En hier in Nederland is het ook niet allemaal leuk hoor, want morgen gaat het weer eens sneeuwen volgens mij. Ik verwacht wel dat je je site wat meer update dan vincent! Nog heel veel plezier en vergeet niet dat je gewoon heerlijk zoveel maanden lang vakantie hebt he!
X Marc
Ha Paulien,
Ik vind het super stoer dat je deze reis zo alleen doet. Ik had dat nooit gedurfd. Met veel plezier lees ik je verslag. Het was te verwachten dat je de nodige reizigers zou ontmoeten, waarbij je kunt aanhaken. Gaaf toch dat je met zo veel verschillende nationaliteiten in contact komt. Geniet van je vrijheid om te doen wat jij wilt. Doe voorzichtig en tot het volgende verslag.
liefs, Sonja
liefs, Sonja
Hoi Kanjer,
We vinden het allemaal groots hoor hoe jij met je nieuwe leven omgaat. Zo te lezen neem je erge leuke beslissingen. Een week weg en al zoveel beleefd.
Geniet en maak plezier .
We blijven je volgen, veel te leuk.
Knuffel uit Hengelo
Hey Pautje,
Die ken ik inderdaad nog wel, de taxi-kleedmaker combi truc. Trap je 1x in en daarna niet meer.
Hoorde van Jes al dat het begin wat stroef was, maar vrees niet: bangkok is ook gewoon het minst leuke deel van thailand. Oneindige bounty eilanden en ontzettend lieve mensjes staan je nog te wachten!
En aan de legio nationaliteiten die voorbij zijn gekomen te zien, lukt het vrienden maken ook prima!
En als je het toch niks vind kom je gezellig naar Nepal, oke? ;-)
xx
hee poe!
Het is helemaal niet raar hoor dat je even je draai moet vinden. Je staat toch ineens in je uppie aan de andere kant van de wereld! Maar ik geloof zeker dat je na je reis verslingerd bent aan reizen en aan Azie want je ontmoet de leukste en gekste mensen en je komt op de mooiste plekjes ter wereld terecht! Geniet lekker van alle mooie dingen die je gaat zien en meemaken en oja vooral van de aziatische keuken want die is top ;)
een hele dikke x, Eline
Pientje!!!
Haha wat een verhalen alweer! Het lijkt wel alsof je al een maand weg bent zoveel heb je meegemaakt! Super leuk hoor, en jammer van die gekke oplichters, maar achteraf kan je er vast om lachen en zo heb je weer wat te vertellen op feestjes ;)
Geniet er maar van, het klinkt heerlijk, ontbijten met pancakes en dan lekker naar het strand!!!
Ben nu alweer benieuwd naar de volgende verhalen! Kusjes uit Utrecht-city!
hey pauwtje,
zo veel reacties hoor populair dametje...
volgens mij maak je veel mee, leuk om te lezen.
geef je over aan het reisgevoel, kijk naar de velden, de mensen geniet van het eten van onbekende vieze en lekkere dingen... duik een kroeg in, dans in de regen, leef, voel dat je leeft...
ik wens je veel plezier en geniet ervan!
xxx master
Hoi Paulien,
Wat een doorzetter ben jij zeg, dat je zo in je ééntje deze reis maakt. Goed om te lezen dat je contacten maakt met verschillende mensen. Je maakt van alles mee daar. Ik wens] je heel veel plezier en geniet er van.
groeten Joke
Hee Paulien,
Via Dita hoorde ik dat je deze geweldige reis maakt. Vandaar dit berichtje! Ik ben helemaal jaloers op je, vooral dat je dit helemaal in je eentje doet. Gelukkig is de hele wereld op pad en ontmoet je allemaal spannende mensen. Ik blijf je volgen en ik hoop dat je kunt genieten van al het nieuws dat op je pad komt.
Daaag, heel veel liefs van Dineke (je weet wel vriendin Anja)
Hey lieverd, net even met je geskyped,en dat is zo leuk voor mij. Dan zie ik je weer en dat voelt heel goed. Ik vind het zo knap van je, dat je alweer zo snel je draai hebt gevonden. Mijn stoere dochter, die dit allemaal doet. Ik ben wel heel trots op jou! Je gaat morgen de jungle in voor 2 dagen. Spannend hoor!
Dag lieverd, HVJ XX mamma
Pien!
Ja, het klinkt alsof je echt op reis bent: niet weten wat je die middag of avond gaat doen en alles op je af laten komen, wat eng kan zijn maar ook heel fijn (en vast nieuw voor je, maar het klinkt alsof je er al aan begint te wennen!). Ik hoop dat je heel erg veel mooie nieuwe dingen gaat zien, dat je veel nieuwe mensen ontmoet (al is het voor een dag of voor je hele leven) en dat je over een paar maanden eigenlijk helemaal niet terug wil naar Nederland... Hou ons op de hoogte en geniet ervan lieverd!
Dikke kus uit Utrecht
p.s. ik miste je met clubeten dinsdag!
Lieve Pien! Wat klinkt dit al allemaal super leuk:). Ben heel blij dat je het naar je zin hebt! Maak er een mooie tijd van, geniet ervan en ik ben zeer benieuwd naar al je andere verhalen! Dikke kus en heel heel veel plezier!
Hee pau! Super leuk om je verhalen te lezen! Hier aan de andere kant van wereld (Ecuador) gaat het er qua backpackers en nieuwe vrienden maken wel een beetje hetzelfde aan toe denk ik. Maar niet te veel nadenken over dat je misschien eventjes alleen zal riezen want overal komt je weer andere leuke mensen tegen!! Ik blijf je volgen!xx
ey schatje!
Wij spreken elkaar natuurlijk veel meer, maar ik wil toch even een berichtje achtelaten. Je zit nu lekker in de jungle, bent op olifanten aan t rijden of aan t raften, echt super leuk:) Ben blij dat je lekker je draai gevonden hebt, al ben ik het niet helemaal met Fred eens, want je moet wel nog eeen beetje zin hebben om terug naar Nederland te komen:P
Het sneeuwt hier nu, t blijft maar koud! Dus geniet maar lekker van de zon en t warme weer daar.
Woensdag weer lekker skypen!!
dikke kus!
Hoi Paulien,
Ik zag net je foto's. Heerlijk hoor! Tropisch drankje, exotisch hapje,beetje zwaaien door de jungle en pootje baden bij een waterval. Tja.....het lijkt wel reizen!
Veel plezier nog!
Groet, Saskia (ook namens Nol,Jente, Madelief en Ties)
Lieve Paulien,
Wat een avontuur, fijn dat je toch snel mensen hebt gevonden om mee te reizen. Alleen is ook maar alleen, met meer is het beter!
Je foto's zijn prachtig, het ziet er naar uit dat je al echt aan het genieten bent. Je zult prachtige dingen gaan meemaken, we volgen met veel belangstelling je verhalen.
Pas goed op jezelf en geniet!
Liefs, Piet en Ellen
Hoi Paulien!
Wat ziet het er allemaal fantastisch uit zeg! Prachtige foto's. Volgens mij is het grote genieten nu wel begonnen. Ik hoop het voor je. Echt stoer van je dat je deze grote reis onderneemt. Heel veel plezier en kijk je ogen uit! Liefs, Anja (van Jaap).