Chang Mai en Pai
Hoi, bedankt voor alle reacties echt super leuk om die allemaal te lezen.
Na mijn vorige verhaal ben ik nog een dagje in bankok gebleven, naar china town geweest met de boot en naar het lumphini park en daarna met de nachtbus naar Chang Mai. Ik wilde eigenlijk met de nachttrein, want dat moet heel leuk zijn, maar die zat helaas al vol. De bus was uiteindelijk ook prima, want we hadden gewoon allemaal 2 stoelen, dus wel lekker geslapen. We kwamen om 0630 al in chang mai aan en ben toen naar Ester gegaan. Ik had haar ontmoet in het vliegtuig naar Bangkok en zij loopt nu co-schappen in Chang Mai. Die dag hebben we een beetje tempels gekeken (waar ik er inmiddels wel genoeg van heb gezien) en monk chat gedaan. Was echt heel leuk om te weten hoe die monniken leven. Toen naar de saterday market gegaan met een thaise arts-assistent, dus die heeft ons allemaal thais eten laten proeven, maar vond de meeste dingen niet echt een succes!
De volgende dag gingen we 'flight of the gibbon' doen. Werden om 0600 al opgehaald en voordat we gingen moesten we ondertekeken dat zij niet verantwoordelijk waren voor onze dood enzo, dus ik dacht oh nee dit word vet eng, maar het was eigenlijk helemaal niet eng. Je ging al met je voeten los boven het platform en je hoefde er niet af te springen ofzo, dus was het niet zo eng, behalve 1x toen we wel gingen springen. Het was wel echt heel leuk en mooi, lekker door de jungle van boom naar boom.
Maandag ging ik om jungle tour voor 2dgn, de eerste dag was 3uur lopen, maar ze hadden er niet bij gezegd dat het 3uur alleen maar omhoog was! Het was best wel zwaar in die hitte, maar ook wel heel leuk en mooi en had een leuke groep. Voordat we gingen lopen hadden we nog op een olifant gereden, maar ik vond dat eigenlijk vooral zielig en we werden helemaal onder gespuugd door ze. In het dorp waar we gingen slapen hadden we een soort eigen huis met de groep van 12 echt heel leuk, leek net of je weer op schoolkamp was, zo met ze alle naast elkaar op een slaapzaaltje. De volgende dag 2uur naar beneden gelopen en watervallen gezien en in gezwommen. Aan het eind gingen we WILD water raften, alleen zo wild was het niet, het was meer ontwijk de rotsen en ''jump jump'', als we weer eens op een rots zaten, maar het was wel grappig!
Die avond had ik weer bij Ester geslapen de volgende dag heb ik lekker een dagje niets gedaan en naar de kapper geweest. De kapper had nog nooit zulk dit haar gezien volgens mij en ze is echt een uur bezig geweest en steeds ging ze weer wat anders doen en werd het weer scheef enzo, dus ik kreeg het soms best wel even warm, maar het is allemaal goed gekomen en er is nu een lekker stuk af.
De volgende dag met de bus naar Pai gegaan, eerst zaten er alleen maar oudjes in de bus, dus ik dacht echt oh nee. Maar gelukkig kwamen er later een nederlanse en een canadese bij. Daar heb ik de eerste dag in pai mee doorgebracht, lekker rondgelopen en gerelaxed. Pai ik echt heel leuk, heel klein, 1 vierkant en daar is alles eigenlijk , maar heel gezellig. Die avond naar een bar geweest en daar Jen ontmoet. De volgende dag hebben we allebei een scooter gehuurd en zijn we een beetje rond gaan touren. Was echt heel leuk!! Naar watervallen geweest en de natuur is gewoon heel mooi hier (al denk ik nog veel mooier na het regenseizoen, want het is best wel droog). Die avond weer naar een bar geweest en toen had ik weer 2 engelse meiden gezien die ik ook al in chang mai was tegengekomen.
Gister heb ik een kookcursus gedaan. Was echt heel leuk, lekker een curry, seafood salad en fried rice (=mijn favoriet hier) gemaakt. Zo leuk om alles helemaal zelf te maken en zoveel ingredienten bij elkaar te doen. Die avond kwamen de 2 engelse meiden het gemaakte eten mee opeten en zijn daarna naar de Ting Tong bar gegaan.Vandaag ga ik lekker een dagje bij het zwembad liggen en morgen weer terug naar Chang Mai en dan naar Laos met de boot.
Ik vermaak me goed hier en je maakt echt elke dag zoveel mee dat het soms echt lijkt alsof ik al maanden weg ben. Gelukkig ontmoet ik ook snel nieuwe mensen, dus dat is wel gezellig! Tot in Laos xx
liefs Paulien
Wow... ik krijg alweer kriebels om terug te gaan! Goed om te lezen dat je je vermaakt! Have fun! Laos is ook zeker de moeite waard! Daar heeft Sanna je vast al over verteld :P
Tico!
Lieverd, wat een heerlijk paulienverhaal weer:D Ben blij dat je lekker je draai gevonden hebt. We gaan zo weer lekker skypen:)!
dikke kus
heee pau,
wauww wat klinkt dat weer super allemaal!! Ben heel benieuwd hoe je laos vind, lekker weer kaas en stokbrood eten;) Ennn als je de kans nog krijgt in chang mai, sorry kan t niet laten.. maar dan moet je echt nog n dagje naar t elephant nature park!!:P maar in ieder geval lekker zo doorgaan, geniet ervan!!!
Liefsss
Hey Pau,
Zie net op het nieuws een protest in Bangkok voorbij komen, maar zo te horen heb je daar geen last van gehad. Leuke dingen doe je allemaal!
xx
Hee pien!! wat superleuk om allemaal te lezen! ik ben er natuurlijk niet geweest maar ik herken best veel van sanna´s verhalen en anderen die in Thailand zijn geweest! Leuk dat je het zo naar je zin hebt met de mensen die je ontmoet, en al die dingen die je doet: zooo ontzettend vet!
nou veel plezier nog en ik ga nu je foto's bekijken!!
dikke kus van mars
Hoi Paulien,
Mooie, actieve verhalen. Ben benieuwd naar je kookkunst. Tot gauw mails of bels.
Papa xxx
Hee Pien!!
Superleuk om die verhalen van je te lezen, vind het heel bizar dat jij door de hete jungle zwerft en aan het wild water raften bent terwijl de rest van eigenwijs in Nederland braaf aan de studie en helaas nog steeds in de kou zit.. Je bent wel avontuurlijk bezig hoor!
Ik hoop dat de rest van je reis net zo leuk blijft, have fun, ik kijk uit naar het volgende verhaal!
Liefs!
Hoi Paulien, ik ben nog steeds een beetje jaloers op je , al vraag ik me af of ik zoveel tempels zou willen en kunnen zien. Ik heb je vanmorgen mogen bewonderen via skype en de verhalen, foto's liegen niet, want je ziet er super uit en je hebt het echt naar je zin: hartstikke leuk! Vanmorgen ook contact gehad met Turkije (Anja), Australie (Vincent) en gisteren met Canada (Arie) en ik heb echt het gevoel of ik alleen in de regen zit. Groeten dus van over de hele wereld aan jou, veel plezier en tot de volgende keer. Gr. Constan.
Goeie morgen Paulien,
zo af en toe lezen wij je nieuwe avonturen ob je blog
en moeten zeggen saai is het op z'n minst.
Wij zijn nooit zo avontuurlijk geweest maar hebben er veel bewondering voor.
nog heel veel plezier
Groetjes Noor en Gideon en de meiden