4000 eilanden
Nou na mijn vorige verhaal ben ik dus heerlijk gaan kayaken, was heel mooi, maar duurde alleen een beetje lang en Amy (de engelse waar ik mee was) kon er geen drol van, dus dat irriteerde me een beetje. Ben met de gids nog omgeslagen, dat was wel erg grappig, want de stroming was zo snel dat ik er niet meer op kon komen en ik zag ook helemaal niets, want mijn pet was voor mijn ogen geschoven.
De volgende dag zijn we naar vang vieng gegaan (het feest oord van laos). Heb daar een nieuwe kamergenoot ontmoet (Sam). Die avond zijn we meteen maar naar de bucketbar gegaan, waar je gratis emmers met cocktails kreeg. Heerlijk gedanst, alleen was het wel een beetje een ordinaire bende, maar wel een leuke avond! De eerste dag hebben sam en ik een scooter gehuurd en zijn we grotten gaan bekijken, we waren bij de verkeerde afgeslagen en toen moesten we over een weg met alleen maar grote rotsen en de grot konden we ook niet vinden. Daarna zijn we er met een gids naar binnen gegaan, maar dat was echt een he. De laatste 5 min, wilde hij ons naar buiten laten kruipen, nou dat heb ik dus echt niet gedaan. Daarna hebben we gelukkig wel de goede grot gevonden waar we heen wilden en nog lekker in het water geslingerd en gezwommen. Die avond kreeg ik diarree en erg veel steken, dus op tijd naar bed gegaan en de dag erna lekker getubed met 2 belgische en Joanna (een NL), was heerlijk om weer nederlands te praten! Die avond ook gezellig met hun uiteten geweest en de volgende dag met Joanna richting vientienne gegaan.
We hebben die nacht echt in het smerigste guesthouse tot nu toe geslapen, overal haren en de douche was echt zo vies. Die avond was wel heel gezellig weer ''oude'' bekenden tegengekomen. De volgende ochtend eerst maar een nieuwe kamer gezocht en daarna naar de ochtendmarket gegaan. Voelde me toen al weer heel slap en had ook weer diarree, dus de rest van de dag op mijn bed gelegen, ben nog wel mee uiteten geweest, maar toen ze gingen bowlen, ben ik helaas maar weer nr bed gegaan. De volgende dag heb ik nog voor een uurtje een fiets gehuurd, omdat ik toch nog wel wat van de stad wilde zien, maar daarna weer alleen maar op bed gelegen en om 1900 met Joanna de nachtbus naar de 4000 eilanden genomen. Had nog nooit een bus met bedden erin gezien, dus ik vond het helemaal leuk en heb heerlijk geslapen.
Op de don det, was het helemaal geweldig! we zaten in een klein guesthouse (eigenlijk gewoon bij de familie) met 2 kamers en we waren er met ze 3-en (joanna en duitser) en nog 3 ( engelse en NL stel)die naast ons guesthouse zaten waren er ook de hele tijd. Maar het was zo gezellig. Die mensen waren zo gastvrij en je leerde echt alles over hoe het leven in laos gaat en we mochten elke avond alles proeven wat zij aan het eten waren (vaak stond mijn mond wel in de fik) en ze hebben ons echt een blik in hun leven gegeven, wat ik echt fantastisch vond! Ik ben nog 3dgn daar nog slap geweest dus heb niet meer gelopen dan van mijn hangmat naar het restaurant (5stappen) en terug, maar het was heerlijk en heel gezellig met al die kinderen en mensen om je heen! Was echt een hele speciale ervaring daar, die ik niet echt in woorden uit kan drukken hier. We hebben ook nog met zijn 5-en een boottocht gedaan over de mekong en naar niet toeristische dorpen. Als je die kinderen dan een chippie geeft, worden ze echt zo gelukkig, dat is wel echt heel leuk om te zien! Ik ben vanochtend weggegaan en vond dat toch wel even lastig, want voelde me helemaal thuis in hun familie, maar ga er ooit nog wel naartoe terug.
Ik ben nu aan het wachten op mijn nachtbus weer terug naar vientienne, daar hoop ik binnen 1dag mijn visum voor vietnam te hebben en dan savonds door te gaan naar Hanoi (vietnam). IS een busrit van 24 uur, dus hoop maar niet dat de rit nog langer gaat duren. Ik hoop dat ze daar weer even nieuwere programma's hebben en ik even meer foto's tegelijk op de site kan zetten!
bedankt voor alle reacties!
liefs Paulien
klinkt weer goed pau, is echt zo leuk om te lezen vanaf hier, En je hebt je eerste dagjes ziek achter de rug, dus je kan er voorlopig weer tegenaan!!echt superleuk dat je elke dag weer zoveel nieuwe dingen meemaakt, geniet ervan!!!
dikke kuss
Van harte gefeliciteerd met je broertje, we komen er net vandaan, hij is super jarig en heel blij met de kaart die hij van je heeft gekregen!
Je schrijft leuke verhalen, je maakt een hoop mee. Die grotten lijkt mij heel erg gaaf maar ook best spannend!
Vervelend dat je vaak zo slap voelt, zal allemaal wel wennen aan het voedsel zijn.
Lieve Paulien blijf genieten en pas goed op jezelf.
Liefs, Piet en Ellen
Hee Pien!
Grappig, ik heb toevallig vandaag net het fotoboek van mijn zus van haar reis naar Thailand, Laos & Cambodja bekeken + filmpjes van het tuben (ik had iets anders in mn hoofd..) dus ik heb enigszins een beeld van wat jij daar allemaal ziet en meemaakt, superleuk!! Zeker dat guesthouse waar je echt een kijkje in het leven van mensen die in Laos wonen kan nemen, lijkt me erg interessant...
Ik hoop dat je inmiddels weer helemaal beter bent, zo niet veel beterschap & ik kijk uit naar het volgende verhaal!
Liefs & een dikke paaskus vanuit het regenachtige Nederland!
lieverd, ik mis je:( wat een heerlijk verhaal, ben echt blij dat je zo'n leuke tijd hebt gehad daar in dat guesthouse in laos!!
morgen weer lekker skypen!!!!
dikke kus
kut ik had jou naam ingevuld hahah:P
kusje
Pien!!! wat een supergeweldige dingen maak je allemaal mee!! heel erg vet! dat je bij een familie hebt geslapen lijkt me ook echt helemaal top, weer eens wata nders dan toeristische atracties!! btw ik heb een vraagje voor je, miss kan je het antwoord ff over de mail sturen: wat was schagen ook alweer? ik probeerde het aan iemand uit te leggen, maar ik weet niet alle details meer (miss maar beter ook) haha, maar goed ik ben benieuwd of jij het nog weet!! kusss
Hoi Paulien,
Wat heerlijk voor je dat je zo een mooie reis aan het maken bent. Geweldig dat je zoveel leuke mensen ontmoet waarmee je van alles kunt ondernemen, want zo te lezen zit je je dagen niet te verlummelen. Ik ben benieuwd wat je allemaal nog mee ga maken.
Groetjes, Marian.
He Pien! Klinkt allemaal nog steeds super leuk! Het grappige is dat ik de verhalen herken van mijn huisgenootjes die daar zijn geweest. De stomme 'buikgriepaanvallen' (volgens hen moet je gewoon je billen stevig tegen elkaar aangedrukt houden ;) ) en natuurlijk de super leuke inheemse ervaringen.
Ben nu heel benieuwd naar de foto's. Ook vet eng van die grot trouwens, echt een nachtmerrie van mij! Stoer wijffie ben je.
Niet ineens langer gaan blijven he omdat je het zo leuk hebt, we missen je hier namelijk...
kusje!
Ha Paulien!
Net je foto's bekeken. Wat ziet het er fantastisch uit allemaal. Geweldig dat je dat allemaal meemaakt. Geniet er van!
Wij zijn net terug van Buenos Aires waar Anniek stage loopt. Was héél erg leuk.
Liefs, Anja.
heeey pien,
Klinkt heerlijk wat je allemaal doet!! Geniet ervan en hoop snel weer een leuk verhaaltje van je te ontvangen:)
Kus
lieverdje:)
ik vind je lief en ben echt trots op je dat je t zo goed naar je zin hebt!!
kus
lieve paulien, volgens onze tijd ben je morgen pas jarig, maar volgens jouw oosterse tijd ben je vandaag jarig.vandaar ook van harte gefeliciteerd. we genieten veel van je verhalen en foto,s. we hopen dat je nog heel veel mooi,s mag beleven en mag opsteken van de manier waarop mensen daar leven. groetjes en kus van ons.
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Paulien! Neem maar een extra grote cocktail vandaag!
Een hele fijn dag gewenst!
groetjes