paulien.reismee.nl

vietnam

bedankt voor alle lieve reacties met me verjaardag! heb heerlijke dag gehad, maar dat komt later in het verhaal!

Ik was nog vergeten in mijn vorige verhaal dat ik eendenbloed heb gegeten. Toen ik ziek was hebben de andere een echte maaltijd uit laos gegeten en dan kon je kiezen uit vis of eend en ze kozen voor eend, dus eerst hebben we hem geslacht zien worden, wel zielig, want ze halen eerst vers het bloed eruit en dan maken ze hem pas dood en daarna dacht ik, nou nu moet ik het toch wel proeven en het was nog eigenlijk best heel lekker. Ze hadden er allemaal lekkere kruiden in gedaan enzo, alleen de gedachte dat het bloed was, was een beetje raar.

na mijn vorige verhaal heb ik 2 nachtbussen achter elkaar genomen, eerst naar vientianne (laos) en daarna met de nachtbus naar Vietnam, wat gewoon een normale bus was.In vientianne ben ik Becca en Missie weer tegen gekomen, waar ik nu heel vietnam al mee aan het reizen ben. In Vietianne toenbinnen 1 dag mijn visum aangevraagd, zou hem om 1700 terugkrijgen en dan meteen nr de bus gaan,maar dat duurde natuurlijk 2 uur langer, maar de bus stond er gelukkig nog.De bus naar Hanoi duurde26uur, echt niet normaal zo lang, we moesten eerst 5uur wachten voor de grens open ging en toen nog 2uur voordat we eindelijkde grensposten voorbij waren! Wat ook wel mooi was is dat de plaspauze gewoon langs de weg is, snachts is dat niet zo'n punt want dan ziet toch niemand je, maar overdag als ik niet naar buiten gaat zit je gewoon tegen allemaal blote vrouwen billen aan te kijken!

sAvonds zijn we toen in Hanoi aangekomen en lekker westers gegeten en optijd naar bed gegaan. De volgende dag alle sights gezien en naar een puppetshow geweest, ik vond daar zelf echt geen drol aan, maar die meiden vonden het helemaal geweldig, snap nog steeds niet waarom. Het verkeer is daar echt een gekkenhuis 1 miljoen inwoners en 2 miljoen scooters/motoren en als je groen hebt zegt dat niets, dus je moet maar gewoon lopen en hopen dat ze een beetje op je heen rijden. Het bleek ook regenseizoen in het noorden te zijn, dus het was de hele dag grijs en het mieserde een beetje.

De dag erna zijn we op een halong bay trip gegaan van 3 dgn met een engels stel die we vanuit de bus kende (brad en kate).Om 1200 gingen we de boot op en kregen we lunch, echt zo super lekker!Heel veel verschillendeborden metallemaal seafood en lekker vlees enzo, was echt genieten! We waren ook echt met een leuke groep1 oud nederlands stel en voor de rest allemaal jonge mensen en nog 2 australiers van 35 ofzo, die de hele tijd mijn engels aan het uitlachenwaren, maar heb wel veel lol met ze gehad. Die middag gingen we naar een cave, dacht dat ik het wel gehad had met grotten, maar deze was echt heel mooi en groot! Daarna gekayakt, vond het niet zo'n succes 3uur in luang prabang was genoeg voor mijn reis. Toen was ik eerder gestopt en had het heel koud, dus mocht even in een huisje daar liggen, maar dat bleek hun woonhuis te zijn, maar dat is niet groter dan aan tuinhuisje bij ons, echt vreemd dat dat alles is wat ze hebben! Savonds kregen we ook echt weer heerlijk eten en daarna gingen we karaoke

(sorry weet niet hoe ik dit hierboven ongedaan kan maken)

Ik kan echt niet zingen, maar vind dat toch echt wel geweldig om te doen en onze gids ging echt helemaal in het nummer op. Net toen we de spice girls wilden gaan doen crashte het apparaat, dus toen zijn we lekker spelletjes gaan doen. De volgende dag naar Cat ba iland gegaan.Sochtendshebben we een hikegedaan van 2uur, was echt wel heel leuk, want aan het einde was er echt geen pad meer en was het echt rotsklimmen!Toen ingechecked in hethotel waar wesavonds zouden slapen enlunch gehad, lekker maar niet zo goed als op de boot en toen naar monkey iland gegaan en apen gezien. En savonds lekker cocktails gedronken. De volgende dag weer met de boot en bus terug naar Hanoi. Halong bay aelf was ook echt super mooi al die rotsen ineens in het water echt super, alleen jammer dat het de hele dag grijs mieser weer was en dat we niet lekker op het zonnedek konden liggen.

Savonds meteen met brad, kate, becca en missie naar Hue gegaan met de nachtbus. En lekker die dag hele dag bij een zwembad gelegen. De dag erna naar de Citadel geweest, staat op de lijst van UNESCO, was erg mooi en smiddags naar een markt geweest en een soort jurkje gekocht. Die dag erna een motortocht gedaan, was echt heel leuk en wij zaten lekker achterop. Tempels en tombes gezien en veel natuur. Toen we de snelweg opgingen en ik in me korte broek achterop zat, dacht ik wel even als we nu vallen ben ik er geweest en toen kwam er een vrachtwagen van re, en nee dan remt ie niet even af, dan geefthij gas en gaat hij er met een hele scherpe bocht naar links omheen, ik dacht echt dat ik er was geweest. Maar voor de rest was het heerlijk, om bij de tempels rond te lopen was echt super heet, was 41 graden, maar om dan weer op de motorte gaan was heerlijk.

Daarna naar hoi an om jurken te laten maken, we zaten echt in een super luxe hotel met soort jacuzzi bad en zwembad en luxe onbijt sochtends. Eerste dag beetje door het oude stadje gelopen, is echt zo'n mooi stadje, geen verlichte reclame borden, maar gewoon mooi van hout en overal lampionnen als straat verlichting. De 2e dag jurken uit gezocht, nou het was echt een hel, want je hebt zoveel keus, dus wat moet je kiezen, smiddags eindelijk een beslissinggemaakt en 3jurkjesenslippers laten maken. Toen we de slipperssavonds op gingen halen heb ik ook nog maar andere schoenen laten maken, die zijn zo mooi! De volgende ochtend gingen we de jurken passen en heb ik nog maar besloten om nog een korte broek te laten maken en ben nu heel gelukkig met alles! Uiteindelijk 2,3miljoen dong uitgegeven.

Die avond met de nachtbus naar Nha Trang en heerlijk die dag erna op het strand gelegen, was wel lekker want je had eindelijk beetje wind, dus de hitte viel wel mee. sAvonds heerlijk uit geweest en lekker gedanst, de andere stadje waren niet zo uitgaan stadje, maar deze weer lekekr wel! Die dag erna eigenlijk de hele dag in bed gelegen en roomservice gehad.

Toen was ik jarig en zijn we de hele dag naar een waterpark geweest, was echt zo leuk! Vind die glijbanen echt geweldig, sommige waren echt eng, maar dat maakt het extra leuk. Er zat een heel park omheen dus om 1800 nr de amusementhall gegaan en daar kon je allemaal van die computerspellen doen, schieten, op een paard zitten of in een auto enzo was wel grappig. Ook nog een animal show gezien, maar dat vond ik eigenlijk heeel zielig. savonds weer lekker uit geweest, was wel apart, want iedereen feliciteert je die je net 5min tot 3dgn kent ofzo, maar wel heel anders dan thuis. Van Nederlandse jongen en 2 nl meiden ook nog cadeautje gehad oreo's en maskertjes dus dat was wel heel lief! Gister naar een spa geweest en in modderbad geweest, wil dat al me hele leven doen, dus nu eindelijk gedaan, maar was beetje waterig modder, dus moet echt nog een keer naast een varken in echte modder gaan liggen. Het was een heel rondje, dus daarna in een hot spring, maar dat was echt zo heet, na 5 min maar weer uit gegaan. sMiddags gingen we naar een school, soort pabo, waar ze engelse les krijgen en wij gingen dan met hun praten, zodat ze het goed zouden leren spreken. Was echt heel leuk, we werden met luid applaus binnen gehaald, echt heel gek, net of we beroemd waren en iedereen wilden met ons op de foto. En natuurlijk ook nog 2uur engels met ze gepraat, maar was wel heel apart om op zo'n school te zijn en te zien hoe het daar allemaal gaat!

Vannacht zijn we met de bus naar Saigon gegaan, waar ik nu ben! Hebben alleen een kamer op de 5e verdiepig zonder lift, dus dat is een hele work out elke keer!

Probeer vanavond nog wel even foto's

xx

fem

Pien, wat een avonturen maak je allemaal mee! Klinkt echt heel erg leuk allemaal! Karaoke blijft leuk;)
Geniet ervan, Liefs
ps..eendenbloed?!?!haha

Anja Roelofs

Hoi Paulien,
Net genoten van je uitgebreide verhaal. Wat een fantastische tijd maak je mee! Dit vergeet je je hele leven nooit meer. Geniet er van. Wij genieten met je mee.
Liefs van Jaap en Anja

Paula

Hee Pientje,
yeey lekker lang verhaal!! brrr eendenbloed lijkt mij toch wel gek, zeker als je voor je ogen ziet gebeuren hoe ze geslacht worden, zou mijn maag toch enigszins van omdraaien denk ik...
Maar aiii wat doe jij toch veel leuke dingen, één groot feest daar! Ben benieuwd naar je mooie op maat gemaakte jurkjes e.d. en fijn dat je een geslaagde verjaardag had! Nog superveel plezier pop, en houd ons vooral op de hoogte van alle avonturen!
Liefs!

sanna

heee pau,
super om te lezen! ik kwam net van de gipskamer af (meelopen) en had nog geen pauze gehad, en gelukkig zag ik een mail van jou, even lekker wegdromen naar azie!!! haha ben stiekem wel heel erg jaloers hoor!! Maar wat leuk dat je weer echt zoveel hebt meegemaakt, en dat je zon leuke bijzondere verjaardag hebt gehad! geniet er volop van daar en doe ons maar af en toe verslag, ben benieuwd naar je foto's!

dikke kuss

Joke en Bram

Hoi Paulien

Wat een mooie verhalen! Leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt. En natuurlijk nog gefeliciteerd met je verjaardag!
Geniet er van
Joke en Bram

Wendy

Pienie! Zal ook eens hier een berichtje achterlaten ipv een mailtje.. Klinkt weer allemaal geweldig, wat een prachtreis zeg! Kan niet wachten om al je foto's te kijken als je weer terug bent en dan alles van jou persoonlijk nog een keer te horen. Blijf genieten! xxx

Elise

Ha Paulien,
Helemaal je verjaardag vergeten. Alsnog gefeliciteerd!!! Heerlijk om je verhalen te lezen.
Liefs
Elise

Ellen en Piet

Hoi lieve Paulien,
Nog van harte gefeliciteerd, was ik natuurlijk eerder weer vergeten! Data blijven bij mij gewoon niet hangen.
Prachtig verhaal heb je weer geschreven, je beleefd en doet veel. Bij ons komt het over of je vreselijk geniet, fijn!
Dat vreemde eten blijft natuurlijk soms lastig, bloed van een eend klinkt niet echt aantrekkelijk.
We zijn benieuwd naar je volgende foto’s, blijft genieten en doe voorzichtig, liefs Piet en Ellen

mars

Hee pien! bedankt voor je antwoord;) heb er nog wel om gelachen! ik ben natuurlijk helemaal vergeten je te feleiciteren, dus bij deze CONGrATULATIONS!! nu hoor je ook bij de 22-club!! je hebt weer superleuk dingen meegemaakt zeg!! echt heel vet! ink komt volgende week alweer terug maar jij kan lekker nog twee maanden blijven!! veel plezier daar, ik ben benieuwd naar je foto's!! dikke kuss

El

Waaah Pien eendenbloed eten? Ben je gek ofzo? Haha. Ik wist dat je veel aan durfde maar dit haha. En bedankt dat je rekening houdt met mensen die slechte ogen hebben, dat lettertype kan ik inderdaad wel goed lezen;). Maar top al die verhalen! Door blijven schrijven vind het te leuk om te lezen. Liefs!