de laatste
Mijn laaste verhaal alweer, wel gek hoor over 2 dgn ben ik alweer bijna in Nederland!
Na me laatste verhaal heb ik eerst lekker mama opgehaald van het vliegveld, was wel gek om haar te zien, maar toen we in de bus zaten, was het gewoon alweer de normaalste zaak dat ze hier was, alsof dat de hele tijd al zo geweest was. Natuurlijk meteen die avondeen lekkere massage genomen en devolgende dag zijn we met een tuk tuk naar de grootste liggende boeddha gegaan, want die moest mamanatuurlijk ook nog zien.Daarna met een bootje naar een tempel aan de overkant van de rivier gegaan. Was een hele mooie tempel en gelukkig anders dan alle andere, want hij was versiert met alleenmaal porselijnen bordjes die de bewoners vroeger zelf hebben gegeven om de tempel te kunnen versieren. Daarna waren we met een andere boot helemaal naar het eindpunt gevaren en kwamen daar bij de hoofdstad van de provincie uit en hebben daar lekker over de markt geslenterd!
Die vrijdag gingen we sochtends eerst naar een anatomisch museum in het ziekenhuis. Dat vond ik echt super leuk en ze hadden een hele grote collectie siamese tweelingen die echt op de gekste manieren met elkaar verbonden waren. Smiddags gingen we een fietstoch doen, wat echt super leuk was! het was sowieso al lekker om te fietsen, maar we kwamen echt op plekken waar je normaal nooit zou komen en we reden door allemaal kleine steegjes en gewoon kris kras door de markt, was echt heel leuk! Savonds gingen we nog naar nightbazaar, maar dat was allemaal wel veel van hetzelfde vond ik!
Zaterdag gingen we naar de weekendmarket die wel 7 voetbalvelden groot was, dus daar meost je geweest zijn. Was een leuke markt, maar echt veel te groot om alles te kunnen zien en eigenlijk ook best wel heel warm, maar nog wel leuke dingen geshopt, die middag hadden we lekker niets gedaan, want we waren helemaal kapot! De dag erna was alweer onze laatste dag in bangkok en zijn we met een local bus naar een floating markt geweest. Het bleek alleen niet echt een floating market te zijn, het was een heel groot vlot en daar kan je dan op eten en dan lagen er allemaal bootjes omheen waar ze eten op aan het maken waren, maar echt zo super leuk en heel lekker eten, alleen maar vis. Ik vond het ook gewoon weer heel leuk, omdat er echt bijna geen toerist was, dus dan zie je echt een beetje hoe de thaien leven. Er was daar ook nog een oude man aan het optreden, met allemaal klassiekers uit mama haar tijd, dus dat was helemaal geweldig.
De volgende dag gingen we met de bus naar Ayutthaya, waar we een fiets hebben gehuurd. Savonds hebben we lekker rondgereden en weer leuke marktjes tegengekomen. Ik kan toch echt geen genoeg krijgen van alle markten en vooral niet van het eten wat ze allemaal verkopen, mama en ik hebben echt super veel geprobeerd, want we kenden bijna niets denk ik. We fietsen door een park en toen zag ik ineens een man, was het een potloodventer, ja die hebben ze hier ook gewoon dus blijkbaar, al heb ik er in NL nog nooit 1 gezien gelukkig. De volgende dag gingen we alle oude tempels in de stad bezoeken met de fiets. Ze waren echt super mooi uit de 16-17e eeuw ofzoiets dacht ik. Het was alleen wel echt super heet op de fiets.
De dag erna gingen we alweer naar kanchanaburi, daar hadden we lekker een guesthouse met zwembad! De hele middag daar lekker gelegen en savonds op een nightmarket gegeten. De volgende dag ook nog heerlijk aan het zwembad gelegen en smiddags naar de bridge over the river kwai geweest. Was wel heel leuk, want toen we erover heen liepen, kwam de trein eraan, dus dan moet je op een platvorm aan de zijkant gaan staan, totdat te trein voorbij is. Maar ik heb nog nooit zo langzaam een trein zien gaan, volgens mij kan je er gewoon voorlopen en was je nog sneller.
De volgende ochtend zijn we vroeg opgestaan op naar de 7steps erawan watervallen te gaan, was een hele klim maar echt super mooi. In het water zaten alleen allemaal vissen, die ook al je dode huidcellen willen opeten, dus je moest echt blijven bewegen, want anders kwamen ze allemaal aan je wat ik niet echt prettig vond. De dag erna ook heerlijk nog aan het zwembad gelegen en smiddags weer terug naar bangkok om de volgende ochtend naar ko chang te gaan(een eiland). Op ko chang hebben we eigenlijk vooral gerelaxed. De eerste 2 nachten hebben we op het strand''white sand beach'' gezeten, het was alleen niet echt lekker weer, want het regenseizoen is begonnen en we hebben de 2e hele dag wel regen gehad, savonds moest nederland toen spelen, dus zijn we naar een bar gegaan. Was opzich wel grappig, want er waren meer dan 30 nederlanders, alleen ik heb nog nooit zo'n slap commentaar gehoord in me leven bij het voetbal.
De volgende dag zijn we naar een ander strand verhuist, want het was wel wat rustig waar we eerst zaten, daar gingen we weer naar het hotel waar ik in me eerste week ook had gezeten en nu hadden we lekker een hutje aan de zee! Hebben daar best wel lekker weer gehad overdag en heerlijk op het strand gelegen, nog 1 ochtend naar een vissersdorpje geweest, wat eigenlijk alleen maar uit een pier met winkels bestond. Mama heeft daar nog lekker krab gegeten, wat echt bijna onmogelijk is om te eten.
Op vrijdag ging mama terug naar bangkok en had ik nog maar besloten om tot zondag op het eiland te blijven, want nog een keer 5 dgn was wel een beetje veel. Vond het echt niet leuk dat ze wegging, maarja kon niet anders. Die middag alweer allemaal andere ontmoet, dus daar lekker voetbal mee gekeken en nog in de bar gezeten. Het was alleen de hele dag slecht weer met alleen maar keiharde regen, dus dat was een beetje jammer en de volgende dag was ook alleen maar regen, maar toen trok het gelukkig nog wel een beetje open om 1400. Dat was wel jammer, want overdag is er niet echt heel veel meer te doen dan op het strand te liggen, maar had nu lekker in de hangmat gelegen, dus dat was ook wel lekker! SAvonds moest nederland weer en er waren met mij maar 3 nederlanders in dat dorp, dus hebben we het maar met ze 3-en gekeken. De volgende ochtend ging ik alweer terug naar bangkok met de Nederlanders. Toen ik savonds naar me hotel liep, zag ik ineens lonneke zitten, daar heb ik vroeger mee gehockeyd, dus met haar en nog een paar savonds een drankje gedaan.
Gister heb ik lekker de hele dag geshopt, wat echt niets voor mij is, maar vond het best wel leuk eigenlijk. Die mall was echt super groot, hij had 6 verdiepingen, maar heb er 5,5 uur rondgelopen en had pas 4 etages gehad, maar vond het toen wel weer genoeg geweest. Het begon trouwens al goed, want wilde een broek passen, maar toen gingen ze even me heup omtrek meten, maar toen was ik dus te dit en hadden ze geen broeken voor mij, daarna wilde ik een shirtje pasen, maar dat mocht ook niet, want ze waren bang dat het dan uit zou rekken ofzo. Gelukkig heb ik daarna nog wel wat ik mijn maat gevonden!! Savonds weer heerlijke voetmasage gehad, want vond wel dat ik dat had verdient en het was wel de lekkerste tot nu toe!
Als de zon nog een beetje doorkomt ga ik vandaag lekker bij het zwembad liggen en vanavond misschien nog naar een ander shoppingmall als ik zin heb en dan is morgen alweer me laatste dag. Wel echt super gek hoor na 4 mdn. Had er 2 wkn geleden nog echt geen zin in om naar huis te gaan, maar vind het nu wel prima om te gaan, al ga ik het eten, marktjes en het leven hier wel echt super missen, maarhet voordeel is dat ik dangelukkig geen engels meer hoef te praten.
tot snel allemaal!!
ohja en de foto's moeten jullie maar zelf een keer komen kijken, want heb geen zin meer om ze erop te zetten! xx
Een hele goede reis terug! Zal wel wennen zijn weer in dit kippenlandje..........Gelukkig is het hier, vergeleken bij de laatste tijd, ook 'tropisch'. Jitse verheugt zich erg op je thuiskomst zei hij gisteren. Trek je wel iets in het oranje aan ?
groet,
Saskia
hee pau,
wat gek alweer je laatste verhaal, raar dat je leventje dan weer opeens zo verandert, en als je thuis komt lijkt t ook weer zo snel normaal allemaal.. maar is tuurlijk ook heeel lekker om weer lekker thuis te zijn straks, en dan heb je maar mooi zoveel meegemaakt en gezien wat je noooit vergeet:P haha lekker cliche maar zo is t wel:P
Geniet nog even van thaise leventje en alvast een hele goeie reis terug!! Ben heel benieuwd naar je foto's! Liefss san
Paulien bedankt voor je mooie verhalen.
Je avontuur is weer voorbij.het zal wennen zijn.
Een fijne vlucht terug en tot ziens
Dikke kus
Jeeeeeeeeeeeeeeej je bent er weer bijna! Ik kan me voorstellen dat het een beetje dubbel is, maar wij zijn blij als je er weer bent!! Hele fijne laatste dagen nog en natuurlijk een goede reis! Tot snel!! xx
Lieve pien!! straks weer lekker in NL!! hier komt een hittegolf aan dus dat is wel lekker voor, heb je niet zo'n ernorme overgang! nou tot snel, ik ben heel benieuwd naar al je foto's en verhalen!!! liefs van mars